Gault & Millau 30.11.2014
W ostatnią niedzielę trafiła mi się niesamowita przygoda 🙂
Malowałam Justynę Adamczyk – redaktor naczelną polskiej edycji Gault & Millau
Czyli.. przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach regionalnych.
Pani Justyna zorganizowała galę na której wyłoniono najlepszych szefów kuchni.
Wszystko to miało miejsce 30 listopada 2014 roku w budynku SENATOR
Zaproszenia były imienne i nie można było odstąpić je innej osobie a tym bardziej kupić.
Pomimo takiej restrykcyjnej zasady – gości było bardzo dużo i czuć było że to wyjątkowe wydarzenie .
Ale ja nie o tym 🙂
Mnie urzekły dania…. To co moje podniebienie doznało tego wieczoru to najlepsza nagroda za cały rok pracy .
A także swoista rewolucja w “smakowaniu potraw”.
Smakoszem nie jestem i pewnie nie będę, ale potrafię docenić magię doboru składników i alkoholu.
Pamiętacie szczurka z filmu Ratatuj? Wydaje mi się że to właśnie on mówił o magii tworzenia potraw i przenoszenia się w inny świat.
Ja wczoraj się przeniosłam 🙂 🙂 🙂 (nawet jeżeli to nie on o tym wspominał)
Ten wieczór i potrawy pozostaną w mojej pamięci a już na pewno w “pamięci” moich kubków smakowych 😉
Starałam się trochę tego uchwycić i zachować na zdjęciach. Tablet niestety nie pozwala na dobrą jakość zdjęć ale to zawsze jakaś pamiątka.
Przygotowania :
Końcowe ustalenia
Po lewej Justyna Adamczyk
W czasie gali :
A to sam przewodnik :
Ja zadbałam o make-up
O włosy zadbał Daniel Muras
Było wspaniale 🙂
A tu słit focia 😉 i moja stylizacja 😉 ( i oczywiście mój naszyjnik wełniaczek w wersji glamour )