Ilo

Gault & Millau 30.11.2014

biżuteria_artystyczna-0266
Gault & Millau

 

W ostatnią niedzielę trafiła mi się niesamowita przygoda 🙂

Malowałam Justynę Adamczyk – redaktor naczelną polskiej edycji Gault & Millau

Czyli.. przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach regionalnych.

Pani Justyna zorganizowała galę na której wyłoniono najlepszych szefów kuchni.

Wszystko to miało miejsce 30 listopada 2014 roku  w budynku SENATOR

Zaproszenia były imienne i nie można było odstąpić je innej osobie a tym bardziej kupić.

Pomimo takiej restrykcyjnej zasady – gości było bardzo dużo i czuć było że to wyjątkowe wydarzenie .

Ale ja nie o tym 🙂

Mnie urzekły dania…. To co moje podniebienie doznało tego wieczoru to najlepsza nagroda za cały rok pracy .

A także swoista rewolucja w “smakowaniu potraw”.

Smakoszem nie jestem i pewnie nie będę, ale potrafię docenić magię doboru składników i alkoholu.

Pamiętacie szczurka z filmu Ratatuj? Wydaje mi się że to właśnie on mówił o magii tworzenia potraw i przenoszenia się w inny świat.

Ja wczoraj się przeniosłam 🙂 🙂 🙂 (nawet jeżeli to nie on o tym wspominał)

Ten wieczór i potrawy pozostaną w mojej pamięci a już na pewno w “pamięci” moich kubków smakowych 😉

Starałam się trochę tego uchwycić i zachować na zdjęciach. Tablet niestety nie pozwala na dobrą jakość zdjęć ale to zawsze jakaś pamiątka.

 

Przygotowania :

 

 

biżuteria_artystyczna-0269
Gault & Millau event Justyna Adamczyk

 

 

Końcowe ustalenia

Po lewej Justyna Adamczyk

 

 

 

 

 

 

 

 

W czasie gali :

 

 

 

A to sam przewodnik :

biżuteria_artystyczna-0383

 

 

 

 

 

 

 

 

biżuteria_artystyczna-0286
Daniel Muras i Joanna Nowrotek

 

 

Ja zadbałam o make-up

O włosy zadbał Daniel Muras

 

 

 

 

Było wspaniale 🙂

 

A tu słit focia 😉 i moja stylizacja 😉 ( i oczywiście mój naszyjnik wełniaczek w wersji glamour )

 

 

 

 

 

 

Read Comments

Leave a comment